Uke 48: Rødt nivå mandag 23 og tirsdag 24. Gult nivå fra og med onsdag 25.november.

Transponder er vår informasjonskanal mot elever og foresatte, følg med for å holde deg oppdatert om gjeldende koronatiltak.
Beskrivelse av rødt nivå

Musikk, dans og drama

Etter å ha fullført dette utdanningsprogrammet oppnår du generell studiekompetanse og kan søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter. Dersom du tar høyere utdanning, kan du blant annet bli danser, koregraf, sanger, musikkpedagog eller skuespiller.

Vi tilbyr fordypning innen

Hvorfor velge musikk, dans og drama?

Du lærer

Avhengig av dine fagvalg:

• matematikk og andre realfag
  • ledelse og økonomi
  • historie, politikk og psykologi
  • språk
  • andre teoretiske fag

Du bør være

• interessert i å arbeide med teoretiske fag
  • samarbeidsvillig, strukturert og selvdisiplinert
  • interessert i å skrive eller regne
  • interessert i kultur- og samfunnsforhold

Les mer om musikk, dans og drama på vilbli.no

Hvorfor velge Kongsbakken videregående skole?

Ønsker du opplæring i musikk, dans, eller drama i tillegg til å få generell studiekompetanse, er Kongsbakken stedet for deg! Her møter du mange medelever som brenner for kreative fag. I disse fagene skapes det mange gode fellesopplevelser, trivsel og samhold.

Kongsbakken videregående skole tilbyr på vg1 30 plasser på musikk, 14 på dans og 14 på drama.  Vi har lærere som er faglig dyktige, og viser et stort engasjement i møtet med sine elever!

Vi har lokaler tilgjengelig for øving og trening på ettermiddagstid, både for egenøving og ensembleøving. Vi har øvingsrom i forskjellige størrelser som er utstyrt med piano, noe PA og bandutstyr. Vi har også dramarom og danserom som kan benyttes på ettermiddagstid.

Søk skoleplass

MDD - fellesfag

MDD - programfag

Musikk:

Du får opplæring i ett hovedinstrument (vg1, vg2, vg3), og to biinstrumenter (vg1). Du får også synge i kor og delta i forskjellige ensembler.

Talentprogram på musikk

Dans:

Danselinja skal bidra til utvikling av kroppsbevissthet og tekniske ferdigheter som grunnlag for utøvelse og formidling av dans.

Drama:

Dramalinja gir deg muligheten til å utvikle fantasi og kreativitet i arbeidet med dramatiske uttrykksformer, både teoretisk og praktisk.

Fag- og timefordeling

Veien videre

Med generell studiekompetanse kan du søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter. Husk at noen studier kan ha spesielle opptakskrav. Dette bør du sjekke før du velger fag. Du finner søknadsfrister og krav på samordnaopptak.no.