Lenkesamling

Mobileksperiment utført av psykologielvene

Hege Wanner

I mars gjennomførte begge psykologiklassene et eksperiment hvor målet var å redusere bruk av mobiltelefon i en uke.

Begge klassene nådde målet sitt og vel så det, den ene klassen hadde 25 % som mål og greide det med glans- hele 32 % reduksjon. Dette var til og med inn i vinterferien! Den andre klassen siktet på 30 % og endte på hele 41 %!

Hege Wanner

Bivirkninger som ble registrert var: mer tid til andre ting, bøker ble lest, skolearbeidet ble mer effektivt, oppmerksomhet og mindfulness gikk kraftig opp, det ble puslet med søsken, søvnen kom raskere og hodepinen ble mindre, man ble inspirert til å finne på andre ting, lydbøker ble hørt, strikketøyet og løpeskoene ble tatt frem og noen spilte til og med squash! En heldig hund fikk enda mer tur.

Men det å legge bort mobilen ga også bivirkninger for noen i form av uro og ubehag. Det kunne være utfordrende å ikke ty til den når man kjedet seg eller var blant andre folk.  Andre så mer på tv og pc enn vanlig, og noen merket ikke så mye til eller fra.

Alt i alt så synes de fleste det var et spennende og lærerikt eksperiment, og noen vil forsøke å være mer bevisst på skjermbruk også i fremtiden.

Vi feiret med kake og is- og fornøyde glis!

Hilsen Hege og psykologielevene.