Franskklassene besøkte Nordnorsk kunstmuseum

Mange fransk-grupper deltok på Skaperverksted ved Nordnorsk kunstmuseum i uke 7.

Klikk for stort bildeSkaperverksted på Nordnorsk kunstmuseum Lena Gunnarson

Franskklassene fikk først omvisning i utstillinga «Årsutstillingen 2020», og fikk i oppgave å velge seg et bilde som de i neste økt skulle beskrive, analysere og si sin mening om. Etter omvisninga fikk elevene lage buttons i skaperverkstedet. De lagde altså en miniatyr-collage med illustrasjoner og franske ord, som det til slutt ble laget buttons av. Oppgaven var å uttrykke hva de selv ville, eneste kriterium var at de måtte bruke franske ord. Formidlingsansvarlig Rebekka Brox hadde på forhånd kjøpt inn både franske aviser og tidsskrift, som elevene kunne klippe i, samt lagt fram masse annet de kunne finne illustrasjoner i. Virkelig god service og helt gratis for oss. Vi følte oss skikkelig velkommen.

Begge fransk II vg1 gruppene, en fransk II vg2, en fransk I vg2 -gruppe og fransk I+II og fransk III vg3 og faglærere Lena Gunnarsen og Gabriele P. Heffter deltok på dette. Smittevern ble godt ivaretatt da vi hadde bestilt opplegg på forhånd, og det faktisk ved alle anledninger kun var to eller ingen andre personer til stede i hele museet. I tillegg valgte vi ei uke det så og si ikke var smitte her i byen.

Alle elevene var både veldig kreative og flinke og lagde kjempeflotte buttons, som dere her kan se et lite utvalg av. Formidlingsansvarlig Rebekka Brox ønsker alle velkommen igjen, samt ville gjerne at jeg skulle formidle at alle andre lærere og elever også er hjertelig velkommen, det er bare å ta kontakt.