Fransk vg3 var på strandrydding ved Langnes

Kjempetøffe elever og lærere var på strandrydding i fjæra ved Langnes

Fransklærerne Marianne Storli og Lena Gunnarsen, sammen med de to vg3-gruppene i fransk (nivå I+II og nivå III), deltok på strandrydding i Langnesfjæra på fagdagen 1.september.

Vi ankom fjæra på Langnes i styrtregn og 6 grader, og alle var heldigvis godt skodd og kledd. Men akkurat da vi startet, sluttet det å regne, og i et par timer var det faktisk opphold og til og med litt sol, på tross av det værmeldingene hadde sagt. Av og til lønner det seg å være optimist og gjøre ting uansett.

Kaffepause Lena Gunnarsen

Det var ikke så mye søppel, men likevel mer enn man skulle tro, tatt i betraktning skikkelig strigling av stranda, av oss og andre i vår. I all hovedsak var det masse små udefinerte plastbiter, samt småbiter av gamle plastposer, som var fangsten denne gang. Slikt som fort ville havnet i magen på fugl og fisk.

Tiden ble også brukt til å bli bedre kjent med hverandre, og vi hadde en trivelig liten pause med påfyll av varme og energi, i form av kaffe, te, sjokoladekake og sjokolade.I tillegg til å rydde stranda, registrerte elevene søppelet de fant i skjemaer til Hold Norge rent, samt lagde flyktige skulpturer som de tok bilde av. Disse bildene skal fungere som inspirasjon og illustrasjon til diktskriving påfølgende økt på skolen. Til slutt skal de også skrive rapport om det de fant og om hvordan dagen var, for å få aktivisert relevant vokabular samt praktisert fortidsformer av verb.

Dagens fangst Lena Gunnarsen

Tusen takk til kjempeflinke og tøffe elever for super innsats for miljøet. 😊